علت سفت شدن فرش بعد از شستن و راه حل آن

علت سفت شدن فرش پس از شست و شو

فرش های یکی از اجزا و ارکان اصلی دکوراسیون منازل ایرانی هستند که از زمان های قدیم تا کنون بسیار محبوب بوده اند. فرش ها و قالی ها به مرور دچار آلودگی و لکه شده و به شست و شو نیاز دارند. یکی از اتفاقات ناگواری که ممکن است رخ دهد این است که بعد از شستن فرش به ویژه در خانه و انداختن آن کف سالن، متوجه می شوید که الیاف آن سفت شده و لطافت قبل را ندارد. در این مقاله با قالیشویی ماندگار هشتگرد همراه باشید تا به بررسی علت سفت شدن فرش بعد از شستن بپردازیم.

یکی از اتفاقات ناراحت کننده و آزار دهنده این است که چند روز قبل از ایام عید متوجه شوید فرشی که به تازگی شستید، تار و پودش سفت شده و الیافش لطافت قبل را ندارد و فرش حالت زمختی به خود گرفته است. این اتفاق ممکن است از برای هر کسی پیش بیاید. باید از علت های بروز این مشکل آگاه باشید تا از پیش آمد دوباره آن جلوگیری کنید. امروزه فرش‌ها از تنوع بالایی از نظر نحوه بافت، جنس مواد و الیاف، اندازه و سایز، شانه و تراکم و … برخوردارند و هر کدام از آن‌ها می‌ توانند واکنش‌ های متفاوتی در برابر مواد شوینده و … داشته باشند.

هر کدام از انواع فرش ها با توجه به نوع الیاف واکنش های متفاوتی نسبت به آلودگی ها و مواد شوینده دارند. در قالیشویی آغچه حصار خدمات شست و شوی فرش ها با توجه به نوع الیاف فرش های شما صورت می گیرد و هیچگونه آسیب و اثری از سفت شدن و زمختی در فرش ها نخواهید دید. اما چناچه با این مشکل رو به رو هستید اصلا خود را نگران نکنید. زیرا این مشکل به را حتی برطرف خواهد شد. از مهم ترین علت های سفت شدن فرش بعد از شستن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

علت سفت شدن فرش بعد از شستن و راه حل آن

شستن ناقص فرش

مهم ترین علت سفت شدن فرش بعد از شستن، کامل اجرا نکردن مراحل شست و شو و ناقص شستن فرش ها می باشد. این عمل موجب آسیب دیدگی بافت و رنگ فرش و همچنین زمخت شدن الیاف آن می شود. زمانی که گرد و خاک موجود در الیاف فرش به صورت کامل حذف نشود ممکن است در زمان شستشو بخش بزرگی از آن با ترکیب شدن با آب و مواد شوینده به الیاف فرش چسبیده و از آن خارج نشود. بعد از خشک شدن فرش و بخار شدن آب آن مواد شوینده و گرد و خاک باقی‌ مانده در لا به‌ لای الیاف خشک می شود.

همین امر باعث می‌شود که فرش سفت و سخت شده و حالتی تخته‌ ای به خود بگیرد. این مشکل عمدتا در فرش هایی با پرز های بلند اتفاق می افتد؛ زیرا پرز بلند باعث می شود که ذرات گرد و غبار، آلودگی و مواد شوینده راحت‌ تر در لایه میانی الیاف و بافت فرش قرار بگیرند. شستن و آبکشی این فرش ها باید با دقت بالاتری انجام شود تا از بروز چنین مشکلی و پوسیدگی فرش بر اثر مواد شوینده یا آلودگی باقی مانده در فرش جلوگیری شود.

شستن بیش از حد فرش

شست و شوی مکرر یکی از مهم ترین علت های سفت شدن فرش ها بعد از شستن می باشد. زمانی که فرش هایتان را به صورت مستمر و مکرر با مواد شوینده صنعتی و شیمیایی شست و شو دهید، فرش شما در معرض آسیب دیدگی و خسارت جدی قرار می گیرد که در نهایت موجب سفت شدن الیاف فرش ها می شود. الیاف به کار رفته در فرش ها مانند سایر نخ ها تا حدی توان مقاومت در برابر شرایط محیطی مختلف را دارند. شما با شستن بیش از حد، مقاومت فرشتان را از بین می برید و موجب می شوید که فرش پوسیده شود و از بین برود.

آب سخت و دمای نامناسب آب جهت شستن فرش ها

استفاده از آب با دمای نامناسب می تواند موجب سفت شدن فرش ها بعد از شست و شو شود. زمانی که آب با دمای نامناسب جذب الیاف فرش می‌ شود ممکن است باعث آسیب دیدن آن شود و همین امر می‌ تواند منجر به سفت و سخت شدن بافت و تار و پود آن گردد. علاوه بر آن در‌صورتی‌ که آب لوله‌کشی منطقه زندگی شما مواد معدنی زیادی داشته باشند، باعث بروز مشکلاتی مثل سفت شدن قالی بعد از شستشو می‌ شوند. سختی آب می‌ تواند درجه‌ های متفاوتی داشته باشد اما بهتر است که از آب با سختی متعادل برای شستن فرش‌ها استفاده کرد.

استفاده از مواد شوینده نامناسب

یکی دیگر از مهم ترین دلایل سفت شدن فرش ها عدم استفاده از مواد شوینده مناسب است. انتخاب یک ماده شوینده با قدرت اسیدی یا قلیایی مناسب می‌ تواند نقش بسیار پررنگی در سلامت فرش ایفا کند. هر کدام از انواع مواد شوینده دارای PH مخصوص خود می باشند و این PH می تواند اثرات متفاوتی بر روی فرش ها داشته باشد.

اگر مواد شوینده‌ای که از قدرت قلیایی بالایی برخوردارند به مدت طولانی در شستشوی فرش استفاده شوند می‌ توانند واکنش‌ های شیمیایی متفاوتی انجام دهند که در نهایت باعث آسیب دیدن رنگ و بافت فرش و در نهایت منجر به سفت شدن فرش شود.

استفاده از روش های نامناسب برای شست و شوی فرش ها

بهترین روش برای شستن فرش ها استفاده از خدمات قالیشویی مطمئن است که ایمنی و سلامت فرش های شما به خطر نیوفتد. قالیشویی افشاریه با بهترین مواد شوینده و مجموعه ای با سال ها تجربه، فرش های شما را با اصول صحیح شست و شو می دهد و بدون باقی ماندن آلودگی، گرد و غبار و مواد شوینده در فرش، آن را به شما تحویل می دهد.

چنانچه به عر علتی خودتان میخواهید فرش هایتان را در خانه بشویید باید صبر و حوصله به خرج دهید و تمام آلودگی‌ های سطحی و داخل تار و پود‌های آن را از بین ببرید. همچنین می بایست از مواد شوینده ی مناسب فرش هایتان استفاده کنید.

راهکار های جلوگیری از سفت شدن فرش

راهکار های جلوگیری از سفت شدن فرش

  1. قبل از از شستن فرش با استفاده از جاروبرقی اقدام به گردگیری فرش کنید تا در هنگام شست و شو گرد و غبار وارد الیاف فرش نشود
  2. استفاده از آب بدون املاح معدنی
  3. برای شستن فرش از ابزارهای مناسب و مخصوص استفاده شود
  4. استفاده از آب با دمای مناسب در حین شست و شو و استفاده از آب بدون املاح معدنی
  5. عدم قراردادن فرش زیر نور مستقیم خورشید
  6. استفاده از مواد شوینده با PH مناسب
  7. از شستن بیش‌ ازحد فرش‌ها خودداری شود
  8. افرادی که تخصص و مهارت کافی در شستن فرش ندارند بهتر است که از خدمات شرکت‌های قالیشویی همچون قالیشویی رامجین استفاده کنند
  9. آبکشی کامل قالی به‌منظور عدم جایگذاری مواد شوینده بر روی تار و پود‌ها
  10. خشک‌کردن مناسب با استفاده از جریان هوای آزاد یا خشک کن‌هایی با دمای ملایم

نحوه رفع سفت شدن فرش بعد از شستن

استفاده از سرکه سفید

این ماده معجزه گر می تواند نرمی و لطافت فرش های شما را افزایش دهد. برای استفاده از آن کافیست این ماده را با مقداری آب ولرم مخلوط کرده و با استفاده از یک برس نرم یا اسفنج تمیز آن را بر روی سطح فرش کشید و اجازه داد که فرش در یک محیط طبیعی و هوای آزاد خشک شود. از سرکه علاوه بر رفع سفتی و زمختی فرش، می توان برای از بین بردن لکه های مختلف بر روی فرش نیز استفاده کرد که در مقاله روش های لکه گیری فرش در منزل به کاربرد آن اشاره شده است.

استفاده از محلول آب و گلیسیرین

ترکیب آب و گلیسیرین می تواند برای نرم و لطیف شدن الیاف فرش بسیار عالی عمل کند و حالت قبلی فرش را بازگرداند. مقداری آب را با یک قاشق گلیسیرین ترکیب کنید و با استفاده از یک برس مناسب محلول را بر سطح فرش بکشید. حین برس‌ کشیدن به فرش فشار نیاورید و به آرامی این کار را انجام دهید. اکنون قالی را در معرض جریان هوای آزاد بگذارید تا خشک شود.

کلام اخر: امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان کاربردی و مفید باشد و بتوانید از آن استفاده کنید. برای پیش نیامدن چنین مواردی حتما مطالب جلوگیری از وقوع این اتفاق را مطاله کنید و با آگاهی کامل نسبت به نوع الیاف فرشتان، به شستن آن بپردازید. هر چند هزینه های شستن فرش و قالی در خانه به دلیل آب و برق مصرفی، بالا می باشد. پیشنهاد ما استفاده از خدمات قالیشویی است. این روش سلامتی فرش ها را به خطر نمی اندازد و کار با اصول درست انجام می شود. جهت استفاده از خدمات قالیشویی می توانید با شماره زیر تماس حاصل نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا